Одне з найжахливіших подій в житті жінки - це процес старіння. Ми з жахом дивимося в дзеркало, коли наша шкіра з кожним днем ​​стає менш пружною, з'являються зморшки, млявість, з'являється сиве волосся на голові і на цьому моменті жінка починає думати, що життя закінчене разом з її красою.

Кожен з нас прагне зберегти молодість і красу як можна довше, але іноді відбуваються непередбачені ситуації, які призводять нас в стресовий стан, неправильний спосіб життя і надмірні нерви призводить до старіння шкіри і організму.

Читайте також: Київський метрополітен змінить графік роботи

Чому наша шкіра старіє?

Зниження вироблення колагену призводить до старіння не тільки шкіри, але і всього організму.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Колаген - фібрилярний білок, який відповідає за наш зовнішній вигляд і внутрішній стан організму. З віком, вироблення колагену стає гірше, тому настає процес старіння.

Напевно ви подумаєте, що підтримувати колаген в організмі дуже легко і тому все будуть вічно молодими. Підтримка рівня колагену це один з факторів, що впливають на молодість, але не варто забувати, що в комплексі ми повинні займатися спортом і вести правильний спосіб життя.

Як підтримувати рівень колагену в організмі?

Регулярно вживайте ряд продуктів, які допомагають виробляти і підтримувати в нормі колаген:

Морква
Морква багата на вітамін А. Вітамін А відповідає за вироблення колагену, а так само уповільнює процес старіння організму. Шкіра стає здоровою, знижується вироблення шкірного сала.

Соєві продукти
В обов'язковому порядку, соєві продукти повинні бути у вашому раціоні. Соєве молоко, сир, соєвий соус підвищують колаген. Антиоксиданти містяться в соєвих продуктах захищають шкіру, контролює вироблення вільних радикалів, які є основною причиною пошкодження і загибелі клітини.

Лляне насіння
Лляне насіння містить жирні кислоти омега-3. Нашому потрібні кислоти омега-3, вони необхідні для здоров'я, і ​​оскільки наш організм не може їх виробляти самостійно, тому джерелом надходження жирних кислот є їжа, в якій вони містяться.

Так само волоські горіхи, лимона, апельсини, гранат, масло авокадо, чорні і зелені оливки, капуста, квасоля і продукти червоного кольору допомагають виробляти колаген і підтримувати його стабільний рівень в організмі.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що до складу риб'ячого жиру входять багато корисний речовин, а так само всім відома жирна кислота омега-3. Хто постійно займається тренуваннями, знає, що омега-3 необхідна для підтримки організму під час важких фізичних навантажень. Але як правило, 3-омега повинен надходити в організм не тільки спортсменам.