На сайті Національної поліції України з'явився "Гід із безпеки" для іноземців, які приїдуть до Києва на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2017".

Інструкцію підготували в декількох мовних варіантах, зокрема англійською, іспанською, німецькою, французькою та російською мовами.

У пам'ятці є кілька розділів, в яких розповідається як поводити себе гостям столиці у найбільш типових ситуаціях. Там є правила користування громадським транспортом, рекомендації щодо ночівлі, перебування з дітьми. Не забули правоохоронці проінструктувати приїжджих і про те, як звертатися до екстрених служб, спілкуватися з поліцією.

Іноземцям радять не спілкуватися з агресивними людьми, а якщо все ж таки цього уникнути не вдається, то потрібно не показувати страху, бути ввічливим, не реагувати на провокації і намагатися якомога швидше піти.

"У разі небезпеки, не соромтеся кричати і тікати", - уточнили в інструкції.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Туристам рекомендують ночувати лише в офіційних готелях, а валюту міняти виключно в банках.

Копи також попередили, що за необхідності, поліцейський може обшукати іноземного гостя і навіть застосувати силу. В іноземців при цьому є право мовчати, оскільки повідомлення відомостей поліції має бути добровільним.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, поліція хоче ввести сухий закон у Києві на час проведення Євробачення.