Бойовики незаконних військових формувань терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" застосували тактику обстрілу українських позицій одразу із декількох напрямків, в результаті чого двох українських воїнів було поранено в Авдіївці і Пісках.

Про це в ході традиційного брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає ІАЦ РНБО.



Луганський напрямок:

Гаряче було у с.Кримське, де ворог двічі обстрілював українські позиції з мінометів різних калібрів відразу з декількох напрямків.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім того, два зіткнення зафіксовані в с.Жовтому. Тут терористи також вели обстріл одразу з двох позицій, однак важкого озброєння не застосовували. Також окупанти порушили режим перемир'я і в Станиці Луганській.

Донецький напрямок:

Бойові дії на Светлодарской дузі велися поблизу сел.Троїцьке, де бойовики двічі стріляли з мінометів. В районі Горлівського периметра також зафіксовані два ворожих обстрілу сел.Зайцево.

Поблизу Авдіївки окупанти активізувалися після 8 вечора. Незважаючи на мовчання важкої артилерії ворога, позиції сил АТО обстрілювали відразу з двох майданчиків протягом 3-ох годин. В цей же час окупанти активно обстрілювали позиції в Кам'янці і шахту "Бутівка".

Супротивник двічі інтенсивно стріляв по Пісках – протягом трьох годин вночі і ще дві години вдень. Вогнева провокація проросійських терористів зафіксована також в с. Невельському.

Маріупольський напрямок:

В районі Мар'їнки обстріл почалися буквально після опівночі. Окупанти прицільно вели вогонь по житлових кварталах із міномета і танка. Крім того, українські позиції потрапляли під обстріл і в темний і світлий час доби.

В результаті нічного обстрілу пошкоджено 5 житлових будинків. Цивільне населення, на щастя, не постраждало. Біля одного з будинків поліцейські знайшли снаряд, що не розірвався.

Окупанти також порушили режим тиші в Новотроїцькому. Обстріл зі стрілецької зброї і мінометів тривав більше 40 хвилин.

На ділянці фронту Павлопіль – Широкіне бойовики активізувалися у другій половині дня, і атакували одразу декілька передових позицій ЗСУ з кулемета. Бойовики жодного разу не застосовували в цьому районі важкого озброєння, що, за словами спікера, вкрай нетипово.


Для збільшення карти натисніть на картинку


Як раніше повідомляв портал "Знай.UA" більше ста бойовиків терористичної організації "ДНР" написали рапорти на звільнення з причини постійних зловживань їхніх ватажків.