Російсько-окупаційні війська активно обстрілювали українські позиції в зоні проведення антитерористичної операції по всій лінії фронту, в результаті чого три воїна отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Відповідні відомості надав Штаб АТО.

Противник відкривав вогонь з усіх видів наявного озброєння 52 рази за минулу добу.

На Приморському напрямку, позиції морських піхотинців біля Водяного бойовики накривали з мінометів 120-мм і 82-мм калібру, а також БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По опорних пунктах у районі Мар'їнки ворог використав 82-мм міномети, БМП і гранатомети. Позиції захисників поблизу Гнутового активно обстрілювалися з мінометів 120-мм калібру, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Противник стріляв з БТР, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по опорних пунктах біля Широкіне, а навколо Новотроїцького – з гранатометів і стрілецької зброї. Позиції в районах Павлополя і Красногорівки випалювалися з гранатометів і кулеметів, опорні пункти біля Новоселівків обстрілювалися стрілецькою зброєю. Снайпери противника працювали біля Павлополя і Мар'їнки.

На Донецькому напрямку, ворог стріляв по українським захисникам в районі Авдіївки з артилерії 122-мм калібру, мінометів 120-мм і 82-мм калібру, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Опорні пункти біля Миронівського піддавалися атаці мінометів 82-мм калібру, БМП, гранатометів і кулеметів. По позиціях поблизу Зайцеве і Кам'янки бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів, кулеметів і стрілецької зброї, а біля Верхньоторецької - БМП і кулеметів. Також, російські окупанти гатили біля Пісків з протитанкових гранатометів.

На Луганському напрямку, міномети 120-мм калібру, гранатомети, кулемети і стрілецька зброя використовувалися бойовиками біля Кримського. По опорних пунктах у районі Катеринівки противник гатив з 82-мм мінометів і гранатометів. Позиції захисників станиці Луганської та Сизого ворог обстрілював з гранатометів, а стрілецька зброя працювало біля Валуйського.

У штабі зазначили, що українські воїни відкривали у відповідь вогонь у разі загрози життю.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", добою раніше бойовики відкривали вогонь 47 разів, в результаті чого загинув один військовий, і шість осіб отримали поранення. Однак російські найманці також понесли втрати. ВСУ знищила трьох людей, і сімох – поранила.