Офіційний курс НБУ сьогодні - 22,01 грн за долар. Це майже на гривню більше ніж тиждень тому. В обмінниках американську валюту продають за 23,2 грн, а купують – за 22,15. На міжбанку долар у продажу коштує 22,35 грн, при купівлі – 22,15 грн.

"Йде поступове ослаблення гривні. Незважаючи на іноземні кредити та зменшення відтоку валюти з України, гривня продовжує просідати. Основною причиною є інфляція, яка розгойдала курс і продовжує зниження гривні", - говорить "Знай" Віталій Кравчук, старший дослідник Інституту економічних досліджень.

Читайте також "Курс гривні залежатиме від інвестицій в Україну та успішності АТО" - економіст

За його словами, після різкого подорожчання долара у лютому цього року збільшилася ціна на пальне. Через це подорожчали всі логістичні послуги і перевезення.

"А це є складовою кожного товару. Багато компаній, аби не втратити своїх покупців чи клієнтів, розприділили подорожчання своєї продукції на рік. Наприклад, щомісяця піднімають ціну на 3-5 відсотків. Тому навіть після стабілізації курсу ціни піднімаються вгору, а гривня знецінюється", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, вчора НБУ встановив офіційний курс – 21,75 грн.