На азійських фондових ринках у п'ятницю, 21 серпня, спостерігалося падіння - на тлі занепокоєнь щодо сповільнення китайської економіки, пише ВВС.

Негативний тренд послідував за американським і європейським ринками. В четвер, зокрема, індекс Доу-Джонса знизився більш ніж на 2%.

Китайський індекс Shanghai Composite за день втратив 4,27%, за тиждень - майже 12%.

21 серпня оприлюднили дані, згідно з якими активність китайських заводів і фабрик впала до найнижчого рівня за понад шість років.

Відповідний індекс упав до 47,1 з 47,8 у липні. Якщо цей показник опускається нижче за 50, це означає скорочення сектору, вище - зростання.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читате також: У Китаї місяць працював банк-підробка

На тлі скорочення внутрішнього та зовнішнього попиту п'ятничні дані можуть посилити глобальне занепокоєння щодо економіки Китаю.

У 2014 році зростання китайської економіки було найнижчим із 1990 року: 7,4%. Цей показник уперше за 15 років не дотягнув до цілі у 7,5%, поставленої урядом.

З червня фондові біржі країни лихоманить, що підриває впевненість інвесторів і викликає інтервенції уряду.

21 серпня падали акції і в Японії - індекс Ніккей на момент закриття торгів втратив майже 3%. Приблизно на стільки ж опустилися акції автомобільних виробників Toyota, Nissan, Honda і Mazda на початку торгів.

Цінні папери ще одного гіганта Sony втратили більш ніж 4%.