Протягом останнього тижня 400 найбагатші люди планети втратили 182 мільярди доларів своїх статків. Причиною цього стало обвалення світових ринків через падіння цін на нафту, а також кризи в Китаї та Росії.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Видання відстежує динаміку грошових коштів мільярдерів. Подібне сильне зменшення статків багатіїв спостерігалось у вересні минулого року.

Лише за п'ятницю статки багатіїв скоротилися на 76 мільярдів доларів на тлі падіння американського фондового індексу Standard&Poor's 500 нижче двох тисяч пунктів.

Найбільших втрат зазнав американський інвестор та підприємець Уоррен Баффет. Його статки зменшились на 3,6 мільярдів доларів. Акції компанії Berkshire Hathaway, яка належить йому, впали на 5 відсотків. У липні поточного року статки Баффета оцінювали у 67 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Втрати для мільярдерів, на думку експертів, не настільки великі, якщо врахувати їхні загальні статки.

Читайте також: Україна побила світовий рекорд з падіння економіки

Нагадаємо, у світі розпочинається чергова фінансова криза. Першою причиною цього стало стрімке падіння цін на нафту. Другим фактором кризи став обвал економіки в Росії через санкції Заходу. Також на фінансову ситуацію у світі вплинув економічний спад у Китаї.

Почав діяти "принцип доміно". Знецінення валюти в одній країні валить грошову одиницю іншої, з якою має тісні економічно-торгівельні зв'язки.