У Києві активно діє "чорний ринок" приватних перевезень, на якому працює близько 5 тисяч нелегальних автобусів і маршрутних таксі. Про це цього тижня повідомив Ігор Ніконов, заступник голови КМДА.

За його словами, тіньовий бізнес заважає нормально розвиватися сумлінним перевізникам.

"Таке явище як маршрутки, є в Україні і в країнах третього світу. Наприклад, у багатьох країнах Африки маршрутки, з потурання властей, створили такий хаос, що вже навіть місцеві не розберуть, який автобус куди йде", - говорить "Знай" Владислав Сова, один із лідерів громадської організації "Рух за реформи".

Читайте також "Київавтодор" високо оцінив свій ремонт доріг

За його словами, у роботі нелегальних перевезень у столиці зацікавлені певному колу чиновників.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

"Маршрутки забезпечують величезний готівковий обіг грошей. Очевидно, хтось настільки зацікавлений в таких доходах, що навіть не думає рвати порочне коло і замість небезпечних і напіврозвалених автобусів розвивати нормальний муніципальний транспорт. Поки цивілізовані країни роблять переходять на якісні автобуси і тролейбуси, кияни змушені страждати у маршрутках", - вважає активіст.