Президент України Петро Порошенко очікує, що вже в жовтні може бути прийняте рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо виділення Києву третього траншу.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, передає Укрінформ.

"Уже в вересні до нас приїжджає місія МВФ, яка продовжить свою роботу до 2 жовтня. За підсумками роботи місії, я сподіваюся, що вони будуть успішними, бо ми налаштовані на реформи, ми домовилися, що вже в жовтні можуть бути подані пропозиції на засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду", - зазначив Президент.

Він висловив сподівання, що активні реформаторські зусилля української влади відкриють шлях до позитивного рішення щодо отримання Україною чергового траншу вже найближчим часом.

Читайте також: Україна здивувала світ швидкістю реформ - Лагард

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Нагадаємо, 11 березня Рада Директорів МВФ ухвалила нову розширену програму Механізму розширеного фінансування (EFF) на суму близько 17,5 млрд. доларів для України.

На цей час Києвом отримано два транші: перший - в розмірі близько 5 млрд доларів у березні та другий - близько 1,7 млрд доларів у серпні. Місія МВФ прибуде в Україну для наступного перегляду програми, від якого залежить подальше виділення кредитів, 22 вересня.