Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оцінює вартість Одеського припортового заводу в 1 млрд доларів.

Разом з тим, за його словами, остаточна ринкова ціна підприємства буде встановлена в результаті проведення прозорого конкурсу із залученням іноземних покупців, передає Інтерфакс-Україна.

"10%, ми вважаємо, мають коштувати близько 100 млн доларів. Але ринок визначить, яка буде остаточна вартість ОПЗ та інших об'єктів приватизації", - сказав прем'єр на засіданні ради фінансової стабільності в Києві сьогодні.

Читайте також: Уряд хоче приватизувати українські порти

Яценюк нагадав, що уряд скасував біржовий продаж 5% ОПЗ, на якій стартова ціна цього пакету була визначена в 38 млн грн, і спільно з міжнародними партнерами вирішив поміняти підходи до приватизації підприємства.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Раніше голова Фонду держмайна Ігор Білоус заявив, що стартова ціна 94,5% акцій ОПЗ складе не менше 500 млн доларів, тоді як директор підприємства оцінював його в 600-620 млн.