Міністр економічного розвитку Російської Федерації Олексій Улюкаєв заявив, що Москва пропонує зберегти до 2025 року технічні регламенти і стандартизацію для російських товарів, що поставляються в Україну в умовах імплементації Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Про це російський міністр розповів напередодні тристоронніх міністерських консультацій з імплементації Угоди про асоціацію України та ЄС, інформує еizvestia.com.

Зокрема, Улюкаєв, кажучи про потенційні ризики для РФ, зазначив, що у сфері техрегулювання та стандартизації, це неможливість продовження існуючої практики взаємного з Україною визнання сертифікатів, що призведе до нових бар'єрам.

Читайте також: Інфляція в Росії б'є п'ятирічний рекорд

За його словами, буде потрібна пересертифікація російської продукції, що експортується в Україну, а це тривалі і дорогі процедури. Необхідність переоснащення виробництв призведе до додаткових витрат на проведення лабораторних випробувань та отримання нових сертифікатів відповідності, додав він.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Улюкаєв вважає, що також будуть порушені налагоджені коопераційні зв'язки через значні відмінностей існуючих технічних регламентів Росії і Митного союзу і регламентів ЄС. Призупинення поставок на період отримання нових сертифікатів, може згодом не дозволити російським компаніям повернутися на колишній рівень взаємної торгівлі. Таким чином, галузям російської промисловості буде завдано значної шкоди, вважає він.

"Для мінімізації цих ризиків ми і запропонували партнерам зберегти до 2025 року застосування на території України діючих зараз актів у цих областях поряд з актами, імплементованих Україною в рамках угоди про асоціацію з ЄС", - підкреслив Улюкаєв.

Нагадаємо, об'єднання виробників кондитерської, крохмалепатокової і харчоконцентратної продукції асоціація "Укркондпром" заявляє про блокування Білоруссю експортних поставок української харчової продукції.