Перші партії Південноафриканського вугілля за контрактами із вітчизняними тепло- та енергогенеруючими компаніями надійдуть до України наприкінці вересня цього року.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин після засідання Кабінету міністрів, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Він додав, що існують домовленості у різних суб'єктів, тому зараз не має точної інформації про обсяги поставок вугілля в Україну.

"Я точно знаю про одну поставку в розмірі 160 тисяч тонн. Плануються й інші поставки. Це великі кораблі, по 80 тисяч тонн або 160 тисяч тонн, які будуть заходити регулярно", - зазначив міністр.

Читайте також: "Газпром" втрачає мільярди доларів через зниження поставок газу в Україну

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на початку липня цього року доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості негайно почати укладання контрактів на імпорт дефіцитного антрацитового вугілля. Його поставки в необхідних обсягах можливі з Росії, ПАР, а також з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Нагадаємо, у серпні 2015 року до України прибула перша партія вугілля з ПАР. Його планували направити на Дарницьку ТЕЦ у Києві та на Чернігівську ТЕЦ.