Національний банк України прийняв рішення про ліквідацію Східно-промислового банку. Відповідні документи підписали 9 вересня, повідомляє НБУ.

У зв'язку з проведенням на території Луганська активної фази антитерористичної операції Східно-промисловий банк припинив свою діяльність 18 липня 2014 року. Через це Нацбанк заблокував усі електронні грошові операції в установі, повідомляє видання delo.ua.

Згідно із законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення системи гарантування вкладів" від 16 липня 2015 року, НБУ має обов'язок позбавити ліцензій та ліквідувати усі банки, які зареєстровані у зоні АТО.

Після прийняття закону луганська фінустанова не перереєструвалась на мирній території України та не поновила участь в електронній системі платежів. Саме тому НБУ ліквідує Східно-промисловий банк.

Читайте також: Ощадбанк збирається відсудити у Росії 1 мільярд доларів

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Фінустанова здійснювала свою діяльність з 1995 року, та була під контролем Аркадія Леснічевського, який помер 18 березня 2014 року.

11 липня минулого року головний офіс Східно-промислового банку потрапив під обстріл, внаслідок чого зруйнувалась частина фасаду будівлі.