Прем'єр Арсеній Яценюк вимагає від голови Міненерговугілля Володимира Демчишина прискорити накопичення вугілля на складах теплових електростанцій.

"Я покладаю персональну відповідальність на міністра енергетики за невідкладне виконання рішення уряду: до кінця місяця базові цифри з накопичення вугілля на складах повинні бути виконані", - заявив він перед початком навчань в НЕК "Укренерго" у Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами прем'єра, Кабмін виділив для накопичення на складах вугілля два млрд. грн, держкомпанія "Енергоринок" - додатково ще один млрд. грн, проте ці гроші не використані.

Тим часом, енергохолдинг ДТЕК Рината Ахметова повідомив, що відновив постачання вугілля з окупованих районів Донбасу. Поставки зупинилися в четвер, проте вже в суботу вугілля знову почали вивозити.

Читайте також: Україна збільшила кількість газу в сховищах до 15 млрд кубометрів

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадуємо, що згідно з наказом Міненерговугілля від 1 вересня, генкомпанії ТЕС на 1 листопада 2015 року мають містити на складах 2 млн. 792,2 тис. тонн вугілля.

Зараз запаси вугілля на складах ТЕС України становлять 1,468 млн. тонн. При цьому, на 1 серпня вони становили 1,526 млн тонн.