Швейцарська помпанія Nestle, один з найбільших світових виробників продуктів харчування, інвестує в розвиток в Україні близько 100 млн. гривень в 2015 році.

Про це повідомив директор компанії Nestle в Україні та Молдові Ансгар Борнеманн, передає Інтерфакс-Україна.

"У 2015 році ми очікуємо витратити трохи більше 100 млн. гривень на установку виробничої лінії на фабриці "Торчин", розширення цехів на "Світочі". Буде встановлено нове обладнання для кондиціонування на дистрибуційному центрі в Смолигові", - сказав Борнеманн.

За його словами, в 2014 році загальний обсяг продажів Nestle в Україні становив близько 5,7 млрд. гривень.

"Для нас продажі стабільні в цілому, що є результатом фантастичної роботи всіх наших співробітників. Це великий виклик для моєї компанії, тому, що ми бачимо, що в деяких категоріях йде великий спад. Ми важко працюємо над тим, щоб зберегти частку ринку. У деяких категоріях навіть зростаємо", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За інформацією Борнеманна, компанія відчула значне падіння по категорії кондитерських виробів.

"Але навіть там є своя специфіка. Якщо взяти вафлі "Артек", які є дуже здоровим і якісним продуктом, то ми бачимо зростання продажів, але що стосується плиткового шоколаду і батончиків - ми падаємо", - уточнив директор Nestle в Україні та Молдові.

Він додав, що під російські санкції потрапила кондитерська продукція та плодоовочеві консерви Nestle в Україні.

Читайте також: Треба знизити податки, щоб привабити інвестиції - замміністра фінансів

У Криму та на непідконтрольній Україні зоні АТО компанія не здійснює свою діяльність.

Nestle належать 448 фабрик у більш ніж 83 країнах. Портфель компанії включає бренди Nestle, Nescafe, KitKat, Gerber, Maggi та інші. Річний обсяг продажів Nestle у світі досяг в 2014 році 91,6 млрд. швейцарських франків.

Як повідомлялося раніше, у другому кварталі 2015 року прямі іноземні інвестиції в Україну продемонстрували приріст на 1,785 млрд. доларів або на 4,35%, порівняно з показниками на кінець першого кварталу поточного року.