Нацбанк України найближчим часом розпочне проводити аукціони з купівлі іноземної валюти.

Про це повідомили у прес-службі НБУ.

Згідно повідомлення, наразі немає ризику негативного впливу такої практики на обмінний курс гривні, адже регулятор багато місяців стабілізував український валютний ринок. Також на рішення Нацбанку вплинув очікуваний приплив в країну валютних ресурсів від продажу нової партії врожаю.

Читайте також: Швеція обміняє півмільйона доларів на українську гривню

Регулятор купуватиме валюту невеликими обсягами.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Сума валюти, яку купуватиме НБУ, складатиме до 10 мільйонів доларів США на день. Іншими словами, регулятор може придбати, наприклад, п'ять або сім мільйонів доларів США — залежно від суми, яку учасники пропонуватимуть за прийнятною ціною. Це також дозволить уникнути тиску на обмінний курс гривні", — заявив Директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.