Загальний збиток державного енергохолдингу НАК "Нафтогаз України" становитиме шість мільярдів гривень за підсумками 2015 року.

Про це сьогодні повідомив голова наглядової ради "Нафтогазу" Андрій Коболєв з трибуни Верховної Ради, передає "УНІАН".

"У мінімальному обсязі, при розрахунку, що на потреби населення піде 12,8 мільярдів кубометрів газу власного видобутку, при перерахунку ціни на найоптимістичнішому рівні 250 доларів за тисячу кубометрів, сукупний збиток "Нафтогазу" в 2015 році становитиме шість мільярдів гривень", - зазначив він.

"Нафтогаз", за його словами, компенсуватиме цю суму з інших джерел, щоб утримати ціну на газ для населення на тому рівні, який закладений постановою Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Читайте також: У Міненерго поки не будуть знижувати тарифи на газ для населення

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

При цьому очільник "Нафтогазу" наголосив, що за підсумками минулого року збиток всіх компаній енергохолдингу, згідно з проведеним фінансовим аудитом, становив 88 мільярдів гривень.

Причиною збитків, за його словами, є завищена вартість імпортного газу, який імпортується з Росії.

Нагадаємо, "Нафтогаз" провів перемовини з російським "Газпромом" і до кінця вересня розраховує підписати нову угоду на закупівлю газу.