Президент України Петро Порошенко підписав зміни до державного бюджету щодо підвищення з 1 вересня пенсій, а також заробітних плат працівникам бюджетної сфери.

Про це інформує прес-служба глави держави.

Підвищити зарплати і пенсії Верховній Раді запропонував Кабінет міністрів. В уряді зазначили, що підвищення дозволяють накопичення на рахунках Державного казначейства.

Як зазначив у п'ятницю, 18 вересня, Петро Порошенко, "вдалося не просто сконцентрувати кошти на казначейському рахунку, але й переконати зарубіжних партнерів з МВФ, Світового банку, партнерів, які допомагають на двосторонній основі, що це – стабільні доходи, які вже на надійній основі забезпечують дохідну частину державного бюджету".

Читайте також: У Міненерго поки не будуть знижувати тарифи на газ для населення

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Кабмін запропонував підвищити зарплати і пенсії в середньому на 13 відсотків, а для висококваліфікованих працівників – на 18 відсотків.

17 вересня Верховна Рада підтримала такі зміни до бюджету.