Взимку цукор може суттєво подорожчати, повідомляють в "Українському клубі аграрного бізнесу". Цукор дорожчатиме на початку 2016 року.

"До кінця року ми будемо споживати ще старі запаси та й виробництво цукру триватиме. Після використання запасів на ринку цукру стане менше. Через це він і дорожчатиме", - говорить "Знай" Роман Сластьон, експерт "Українського клубу аграрного бізнесу".

Читайте також Хліб до кінця року дорожчати не буде - міністр АПК

За його словами, вартість зросте на 3-9 гривень. Якщо зараз один кілограм продають по 15-16 грн, то із січня наступного року він коштуватиме 19-24 грн.

"Також причиною збільшення цін є те, що цьогорічний врожай цукрових буряків гірший за минулорічний. Не останнім фактором є й те, що всі витрати на виробництво цукру цього року значно виросли – подорожчала електроенергія, газ, пальне. Це все входить у структуру ціни цукру".

Популярні новини зараз
Українців готують до суворої зими, але це лише "розминка" – далі стане ще гірше Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах
Показати ще

Нагадаємо, у квітні Кабмін підвищив мінімальні оптові ціни на цукор. До нового року почнуть діяти нові ціни на цукор із цьогорічного буряка, вони на 36,7% вищі за цьогорічні - 6454,7 грн за тонну.