За півроку розмір зарплати половини українських офісних працівників не підвищився. Якщо врахувати інфляцію, то їхні доходи знизилися, повідомляють аналітики Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

За спостереженнями спеціалістів із працевлаштування, чверті працівників додали до зарплати 10-20%. Одному із десяти фахівців про індексували зарплату з прив'язкою до курсу американської валюти.

"Ми провели опитування. І цікаво, що більшість працівників не отримала підвищення зарплат, але натомість стала виконувати більші обсяги роботи", - говорить "Знай" Руслана Березовська із Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Читайте також В українську агросферу інвестуватимуть американці і корейці - Мінагрополітики

Найбільше зменшення заробітку зачепило автотрейдерів, працівників логістичних центрів і представників енергопромислової галузі. ІТ-спеціалісти майже не постраждали, бо їхні зарплати прив'язані до курсу долара.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Також відносно пощастило представникам консалтингових компаній і працівникам у сфері телекомунікацій. Їхній дохід лишився приблизно на тому ж рівні, що і раніше".