Через тиждень Кабмін відкриє реєстри земельних ділянок на спеціальному сайті. Про це сказав вчора Геннадій Зубко, віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

За його словами, ввівши адресу ділянки на сайті, можна буде побачити, кому вона належить, чи накладено на неї арешт. Кожен зможе перевірити ту чи іншу інформацію. Потенційним покупцям не потрібно буде звертатися до десяти інстанцій, довго чекати витягів.

Столичні ріелтери говорять, що новий сервіс заощадить гроші тим, хто планує придбати чи винайняти нерухомість.

"Зараз, аби перевірити законність приватизації ділянки або квартири, потрібно йти до нотаріуса, платити йому понад 200 гривень. Новий сервіс дозволить дізнатися цю інформацію із дому. Й коштуватиме це 20 гривень", - говорить "Знай" ріелтер Олексій Краснюк, компанії "Благовіст".

Читайте також В українську агросферу інвестуватимуть американці і корейці - Мінагрополітики

Популярні новини зараз
Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне
Показати ще

За його словами, така електронна система зменшить кількість шахрайств на ринку нерухомості.

"Часто буває, що шахраї винаймають щодобово квартиру. Потім її здають у довготривалу оренду. Потенційні орендатори у більшості випадків не роблять запитів у відповідні інстанції задовольняються підробкою і платять за кілька місяців оренди. Наступного дня приходять справжні господарі й виганяють із житла. Подібні ситуації є і на ринку землі", - зазначає експерт.

Нагадаємо, щоб зареєструватися на сайті, потрібно буде ввести номер паспорту й ідентифікаційний код. Для для юридичних осіб сервіс буде безкоштовним.