Під час ревізії на державному підприємстві "Укрспирт" та підпорядкованих йому компаніях було виявлено збитків на суму 880 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фінансової інспекції.

Перевірка охоплювала діяльність компаній за період з початку 2012 року по квітень поточного року.

Держава зазнала збитків на вказану суму через те, що перевірені підприємства переказали фіктивним суб'єктам господарювання 866 мільйонів гривень.

Упродовж 2012-2013 років "Укрспирт" переказав комерційній фірмі за поставку зерна та консультаційні послуги 830 мільйонів гривень. Проте вона, відповідно до вироку одного з Одеських судів, виявилась фіктивною.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Держпідприємство "Бджільнянський спиртовий завод", що у Вінницький області, у 2013 році переказало понад 15 мільйонів гривень за кукурудзу, яку так і поставили. У 2013-2014 роках це ж підприємство переказало більш ніж 20 мільйонів гривень за непоставлену кукурудзу та котельне паливо компаніям, які не існували за місцезнаходженням.

Читайе також: З Держрезерву пропало зерна на 800 мільйонів гривень - Абромавічус

Загалом сума порушень склала понад 2,3 мільярди гривень

Незабезпечення керівництвом підприємств спиртової галузі належного контролю за збереженням та використанням державного майна призвело до його втрати або незаконного відчуження більш 95 мільйонів гривень.

Виявлені випадки переміщення спирту між місцями провадження діяльності "Укрспирт" може свідчити про наявність тіньових схем обігу спирту та горілчаних виробів.