У Державному резерві, після проведення експрес-аудиту, виявлено недостачу зерна на 800 мільйонів гривень, а також палива на загальну суму 80 мільйонів гривень.

Про це сьогодні повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус під час круглого столу в Держрезерві, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

."Для початку ми запустили експрес-аудит, який ми закінчили за три тижні. На жаль, виявлені недостачі, серед яких, перше – 250 тисяч тонн зерна, це десь 800 мільйонів гривень", - повідомив він.

Міністерство, за його словами, шукає способи підвищення зарплати на пару тисяч гривень, а "у нас перед очима розкрадають зерно в особливо великих масштабах".

Абромавічус додав, що також у Держрезерві виявили недостачу нафтопродуктів на 80 мільйонів гривень. Зокрема, бензину і керосину.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читайте також: Україна збільшила експорт цукру у 100 разів

"Метою експрес-аудиту було зрозуміти нинішній стан інституції, активізувати заморожені кримінальні справи, щоб вони там просто не лежали, а рухалися вперед. А також надати правоохоронним органам всю інформацію для подальшого розслідування", - підкреслив міністр.

Він додав, що відомство вже перейшло до другого етапу проведення аудиту.

Розширена перевірка, за його словами, дасть можливість зрозуміти в якому стані знаходиться Держрезерв.