Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" через втрату контролю над активами ДАТ "Чорноморнафтогаз" отримала в 2014 році збитки у розмірі 13,8 млрд грн.

Про це сказано в річному звіті НАК, оприлюдненому сьогодні, передає Інтерфакс-Україна.

Крім цього "Нафтогаз" визнав знецінення в 2014 році інших активів, розташованих у Криму, на суму 5,8 млрд грн.

У компанії говорять, що тривають всі доступні юридичні та дипломатичні дії для відновлення контролю над активами в АР Крим та отримання відшкодування понесених збитків.

Читайте також: На "Укрспирті" виявили збитків на 880 мільйонів гривень

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, істотних збитків "Нафтогаз України" зазнав через військових дій на Донбасі.

"У консолідованій фінансовій звітності за 2014 рік група визнала в складі інших операційних витрат збиток на суму 7,2 млрд грн в результаті окупації частини Донецької та Луганської областей та бойових дій на сході України, які тривають з весни 2014 року", - сказано у звіті .

Компанія також визнала втрати близько 400 млн куб. м газу, несанкціоновано отриманого з газотранспортної системи на окупованих територіях.