За підсумками 2014 року російська авіакомпанія "Аерофлот" зобов'язана виплатити Україні 250 млн. гривень за незаконні польоти до окупованого Криму.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов.

"Як всім відомо, Державна авіаційна служба протягом 2014-2015 року накладала адміністративні штрафи на "Аерофлот" і інші російські авіакомпанії за незаконні польоти до Криму", - написав Пєтухов.

За його словами, за кожний переліт накладався штраф у розмірі 136 тисяч гривень. "Аерофлот" намагався оскаржити штрафи в судах, однак безуспішно.

"Протягом року російська авіакомпанія оскаржувала рішення Державіаслужби в судах України, намагаючись зупинити виконавче провадження. ДАС незмінно вигравала судові процеси за всіма постановами щодо накладення штрафів, а було їх, на секундочку, близько двох тисяч штук", - сказав Пєтухов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він також зазначив, що кілька з них нещодавно "загорнув" через процесуальні моменти ВАСУ, але суті це не змінює.

"Тисячі штрафів за польоти в Крим і зобов'язання виплатити десятки мільйонів доларів - не найприємніша новина для акціонерів компанії. До того ж ця сума зростає щодня майже на мільйон гривень", - підсумував заступник міністра юстиції України.

Читайте також: Санкції проти Росії: українські аеропорти втрачатимуть $10 млн щодня

Нагадаємо, 25 вересня уряд України ухвалив рішення про заборону польотів російських авіакомпаній, які потрапили в санкційний список, до України. Заборонено також транзитні польоти російських авіакомпаній через повітряний простір України - якщо на борту літаків є товари військового або подвійного призначення, або ж військовослужбовці. Рішення про заборону польотів набуває чинності 25 жовтня.

У відповідь на це РФ заборонила п'яти українським компаніям польоти до/з РФ, але список може бути розширений, "якщо Україна буде вводити подальші обмеження щодо російських авіакомпаній".