Кабінет міністрів скасував державний аудит процесу видобутку корисних копалин.

Про це повідомив перший заступник міністра Кабінету міністрів Олег Паракуда.

"У 2011 році Міністерством екології був введений обов'язковий моніторинг процесу видобутку корисних копалин. З тих пір державне моніторингове підприємство регулярно приходило до компаній, які добувають корисні копалини і робило "аудиторську перевірку", наскільки процес видобутку відповідає "науковим рекомендаціям" і заявленим планам", - повідомив Паракуда.

Читайте також: Запаси газу в українських сховищах продовжують збільшуватися

За його словами, тільки в 2013 році таких договорів було укладено на 136 428 204 гривень.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Відомо, що ці кошти осідали на рахунках цього держпідприємства. Але куди вони потім направлялися, як і ким використовувалися, залишається таємницею і досі", - зазначив заступник міністра Кабінету міністрів.

Він також додав, що моніторинг був обов'язковим, а підприємство, яке здійснювало перевірки, перебувало в сфері контролю Міністерства екології.