Німеччина виділила грант Україні на розвиток системи електронних торгів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов.

"Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини виділило 70 тис. євро для розвитку Системи електронних державних закупівель ProZorro. Допомога складається з фінансового гранту - 60 тис. євро, а також обладнання - 10 тис. євро. Грант буде спрямований на розвиток пілотної версії до рівня повноцінної платформи, здатної підтримувати торги всіх державних замовників в країні", - процитував Нефьодов "Вісник держзакупівель".

Обладнання - це, в основному, комп'ютерна та офісна техніка для програмістів, уточнив заступник міністра.

За його словами, гроші вже перерахованоі на Transparency International Ukraine.

Він нагадав, що реформа держзакупівель робиться повністю на кошти донорів, у тому числі, міжнародних організацій EBRD, WNICEF, GIZ.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Читайте також: МВФ знизив прогноз падіння ВВП України до 11 відсотків

"Тому паралельно із законотворчістю, програмуванням, наймом і навчанням людей ми ще й шукаємо гроші і працюємо з донорами, щоб весь процес не зупинився. Найбільший внесок у перемогу вніс Юрій Бугай, який щодня спілкувався з Берліном", - написав Нефьодов.

Нагадаємо, за півтора року міністерство економічного розвитку обіцяє перевести державні закупівлі в онлайн, це заощадить бюджету понад 50 мільярдів гривень.