Національний банк України визнав ПАТ "Юніон стандард банк" неплатоспроможним.

"Ще один банк з непрозорою структурою власності виводиться з ринку. Ми завершили етап очищення системи, однак банкам, що порушують законодавство і проводять підозрілі операції, не місце на цьому ринку", - повідомила директор департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

В НБУ зазначили, що "ЮСБ Банк" викликав підозру непрозорої структури власності, тому регулятор посилив нагляд за фінансовою установою і направив туди листа з вимогою привести цю структуру у відповідність із законодавством.

Читайте також: В Україні вже майже очистили банківський сектор - Гонтарева

"Через збільшення ризиків інформаційної безпеки у вересні 2015 банк визнаний проблемним. Протягом останніх днів" Юніон стандард банк "почав проводити в значних обсягах операції з готівкою. Така діяльність могла призвести до погіршення фінансового стану банку, що у свою чергу поставило під загрозу безпеку коштів, довірених банку вкладниками та іншими кредиторами ", - заявили в НБУ.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Незважаючи на заборону, "ЮСБ Банк" почав укладати договори комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, через що могло вирости навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.