Українські компанії з чотирьох галузей отримали можливість постачати власну продукцію на ринок Китаю.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що на даний момент підтвердження про вільний доступу на китайський продовольчий ринок отримали виробники кондитерської продукції, цукру та вина.

Крім того, за його словами, 18 українських молочних компаній поновили дозвіл на експорт у Китай.

Також міністр повідомив, що його відомство отримало від китайської сторони проект міжнародного протоколу. Згідно з ним, Україна зможе постачати соняшниковий шрот.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Проводиться обробка протоколу з бізнесом і активний діалог між Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китаю та Державною ветеринарною і фітосанітарною службою України щодо його постачання.

Читайте також: США дозволили Україні ввозити без мита інертні гази та деталі до локомотивів

Крім того, Павленко повідомив, що робота з генадміністрацією нагляду за якістю ведеться щодо експорту в Китай іншої продовольчої продукції. Зокрема ягід, м'яса птиці, пшениці, ріпаку, риби та сорго.

Міністр додав, щодо постачання бурякового жому у Китай, то поки відсутній активний процес у цьому питання.

Нагадаємо, раніше Міністерство аграрної політики та продовольства оприлюднило перелік молочних підприємств, які можуть експортувати продукцію власного виробництва до Китаю.