Сполучені Штати Америки збільшать допомогу для постраждалих українців із Донбасу на $15 млн, повідомляють у посольстві США.

Додаткові кошти виділить Американське агентство із міжнародного розвитку, фінансову допомогу витратять на тимчасове житло для більш як 35 тис. осіб, забезпечення питною водою та речима гігієни.

Окрім цього кошти виділять на допомогу у відбудові напівзруйнованих будівель і працевлаштуванні переселенців.

"Дуже добре, що американці розумію масштаби трагедії в Україні й допомагають потерпілим. Разом із тим вони допомагають і нашій економіці, адже кошти, які надійдуть в Україну, збільшать долю американської валюти на нашому ринку, а отже, трохи підтримуватимуть теперішній рівень гривні. Хоча, звісно, у масштабах втрат нашої економіки ця допомога не є великою", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

Читайте також Київ легко перетворити у туристичне місто. Просто потрібно позбутись корупції - фінансист

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все
Показати ще

Він вважає, що відбудова частини будівель на Донбасі є дарма витраченими коштами.

"Так, конфлікт зараз заморожений. Але ризик нового наступу росіян зберігається. Тому населені пункти недалеко від лінії розмежування можуть знову потерпіти. І взагалі нелогічно відбудовувати Донбас, поки там ходять російські бойовики, ціни на заправках виставляють у рублях і більшість громадян України демонструє якийсь ілюзорний нейтралітет, мовляв "ми і не за Україну, і не за російських терористів", - вважає експерт.

Нагадаємо, що цього американці вже затвердили допомогу для Донбасу на рівні $70 млн.