Комплексне інспекційне обстеження готовності енергоблоку №2 до експлуатації проходить на Южно-Українській атомній електростанції.

Про це повідомляє прес-служба національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

За даними компанії, комісію очолив заступник головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Борис Столярчук. Перевірка пройде на ЮУАЕС з 19 по 23 жовтня.

Читайте також: Запорізьку АЕС готують до переходу на американське паливо

"Мета роботи комісії - перевірити повноту, достовірність та відповідність інформації, представленої НАЕК "Енергоатом" для внесення змін до ліцензії на право здійснення діяльності на етапі життєвого циклу "експлуатація ядерної установки ЮУАЕС" відносно продовження терміну експлуатації енергоблоку №2, фактичному стану справ, а також переконатися в наявності умов для виконання заявленої діяльності", - повідомляє "Енергоатом".

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

За словами генерального директора ЮУАЕС Володимира Лісниченка, станція планує запустити другий енергоблок 17 грудня.