За підсумками сьогоднішніх торгів на Московській біржі курс російського рубля обвалився до позначки 65,06 рублів за долар.

Такого низького рівня російська валюта досягнула вперше з 6 жовтня. Відносно євро рубль перший раз за два тижні опустився до рівня 71,79, передає УНІАН.

Аналітики пов'язують зниження курсу російської валюти з падінням світових цін на нафту та проходженням піку податків, після якого експортери різко скоротили присутність на валютному ринку.

Читайте також: Рейтинг енергетичних компаній: "Газпром" впав у п'ятий десяток

На думку експертів, тиск на рубль могла мати заява міністра фінансів РФ Антона Силуанова про те, що в 2016 році російський бюджет може недоотримати 900 мільярдів рублів доходів.

Популярні новини зараз
За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Нагадаємо, сьогодні нафта марки Brent торгувалась на рівні $46,70 за барель, що на 1,8% менше від закриття торгів у понеділок.

Ціни на нафту падають через надлишкову пропозицію та прогнози щодо збільшення запасів у США.