У цьому місяці вартість фруктів та овочів на полицях українських супермаркетів та ринків зросла на 61,6%. Про це повідомляє АПК-Інформ: овочі та фрукти.

Найпопулярнішими продуктами цієї осені є тепличні огірки та столовий буряк. Їхня вартість зросла на 38,5% та 28,6% відповідно. Але на цьому тижні зростання цін відбулось на усі товари категорії "овочі". Картопля вже стала дорожчою на 19,8%.

Найстабільніші ціни поки спостерігаються на фрукти. Їхні ціни збільшилась на 0,7% за тиждень.

"Таке різке зростання цін на фрукти та овочі в жовтні є абсолютно унікальним явищем, оскільки, як правило, в цей період ціни на овочі та фрукти знижуються під впливом просування прибирання продукції нового врожаю, за винятком, мабуть, тепличних овочів, які часто ростуть в ціні" , - розповіла керівник проекту Тетяна Гетьман.

"У цьому ж сезоні зростання цін наголошується, насамперед, у сегменті борщових овочів, прибирання яких зараз у розпалі", - додала вона.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Також експерти зазначають, що продавці намагаються притримати більшу частину свого врожаю для реалізації саме в осінній період, коли можна його продати дорожче.

Читайте також: Україна майже запаслась необхідною нормою вугілля на зиму

Нещодавно українські економісти вже наголошували, що за наступний рік ціни на усі продукти зростуть на 25%. Експерти пов'язують таке явища із курсом національної валюти та високою вартістю виробництва.