Кабінет міністрів України вніс зміни до механізму застосування соціальної норми споживання газу.

Як повідомила прес-служба уряду, про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сказав на зустрічі з представниками так званого "тарифного Майдану".

"Встановлюється соціальна норма в розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон - 6 місяців. Це означає, що людина може сама визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону", - сказано у повідомленні.

У лютому 2016 року уряд збирається провести контроль реальних витрат газу населенням для опалення і оцінити необхідність збільшення соціальної норми на випадок холодної зими.

Читайте також: У США газ коштує менше 72 доларів за тисячу кубометрів

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Яценюк розповів пікетувальникам, що уряд прийняв постанову, яка спрощує перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги на зимовий період - відтепер його здійснюватимуть у автоматичному режимі без подання повторних заявок.

Окрім того, Кабмін змінив порядок перерахунку вартості опалення підприємств ЖКГ. Тепер його проводитимуть щомісяця, залежно від зовнішніх температур, а не раз на півроку, як було раніше.

Також уряд вирішив за результатами першого кварталу наступного року відкоригувати ринкову ціну газу в залежності від ціни імпорту та курсу національної валюти.