При стійкому фінансуванні в 2016-2025 відновлення і розвиток мережі автомобільних доріг на Донбасі буде коштувати близько 25 млрд грн. Таку суму назвали в Службі автодоріг в Донецькій області спільно з Департаментом розвитку базових галузей промисловості ОДА.

Повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Як стало відомо, у зазначений період планується будівництво та реконструкція доріг загального значення на суму 7,8 млрд грн, капітальний і поточний середній ремонт - 13,3 млрд грн, поточний ремонт та утримання - 3,9 млрд грн. це дозволить привести у відповідність до сучасних стандартів майже 2,5 тис. км шляхів і побудувати більше 100 км нових. Також для виконання поставлених завдань передбачається створення близько 10 тис. робочих місць у дорожній і суміжних галузях.

Читайте також: Українці активно відбудовують звільнений Краматорськ (фото)

Відновлення буде фінансуватися з цільового Державного дорожнього фонду. Його дохідна частина формується за рахунок надходжень від акцизного збору і ввізного мита на нафтопродукти, з імпортованих на митну територію України транспортних засобів та шин до них.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще