В Україні створять спецфонд, на рахунок якого надходитимуть гроші, поцуплені у держави незаконним шляхом. На формуванні такого фонду наполягли західні колеги. Повідомляє Ліга.net.

Заступник міністра Мін'юсту Антон Янчук запевнив, що ці гроші будуть використані на боротьбу з корупцією та підуть на підвищення ефективності роботи правоохоронців. Ця процедура прописана в законопроекті до Кримінального процесуального кодексу.

Віталій Касько, заступник Генпрокурора, вважає, що необхідно знайти "розумний" компроміс з депутатами, щоб цей законопроект підтримали під час сесійного засідання.

До комісії спецфонду увійдуть представники США, ЕС, уряду України та європейських органів по боротьбі з корупцією.

25% з фонду використають на фінансування Національного агентства з пошуку та управління активам, отриманих злочинним шляхом.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читайте також: Нацбанк сьогодні продасть $50 мільйонів на аукціоні

Нагадаємо, що 8 жовтня депутати підтримали проекти з процедури накладання арешту на майно з метою ліквідування корупційних ризиків.