Військова економіка не є головною причиною падіння українського ВВП на 10% у 2015 році. Стан економіки сьогодні – це прорахунки економічної політики, про які влада не бажає говорити. Поділився із ZN.UA голова Ради НБУ та Національного інституту стратегічних досліджень професор Анатолій Гальчинский .

Він відмічає, що втрати в зоні АТО не враховувалися в показниках падіння ВВП.

"Що очікує економіку у 2016 році? Мінімум для росту показника ВВП повинен бути 5-6%. Йдуть суперечки, чи він достигне хоча б 2%. За статистикою МВФ у 2000-2004 роках середньорічний ріст економіки України складав 8,2%. Виникає питання, чому ж під час реалізації сьогоденної економічної стратегії політики на враховують досвід тих років?", - говорить професор .

Гальчинський вважає, що нам би не завадило повчитися у поляків, адже польські реформи дуже результативні.

Читайте також: У вересні значно скоротився профіцит держбюджету (інфографіка)

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Нагадаємо, що Нацбанк зпрогнозував показник ВВП України на декілька років вперед. Так, в 2016 він зросте на 1%, у 2017 – на 2%, через рік ще на 3%. До 2018 року інфляція повинна зменшитися до 7%.