Україна збільшила кількість поставок виробів із зерна та борошна до країн Європейського Союзу.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на зустрічі з президентом Європейської асоціації торгівлі зерновими та олійними культурами Яною Кляйншмідт у Брюсселі, передає прес-служба МінАП.

Він зазначив, що Україна має значний потенціал у цій галузі виробництва. Цьому сприяють природно-кліматичні, ґрунтові та іншими умови. Це також дозволить у майбутньому наростити виробництво високоякісної продукції, зокрема зернових.

Міністр розповів, що цього року були складні та посушливі погодні умови в Україні. Але, попри це, валове виробництво зерна очікується в межах 59-60 мільйонів тонн.

Читайте також: Україна в трійці світових лідерів з експорту зерна – Мінагрополітики

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Такі показники, за його словами, здатні повністю задовольнить внутрішні потреби та продовольчу безпеку держави. Павленко додав, що це також забезпечить хороший потенціал для експорту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МінАП планує зібрати цього року майже 60 мільйонів тонн зернових. Цього маркетингового року Україна експортувала 34,6 мільйони тонн зерна. Зерно українського виробництва споживають 190 країн світу. Найбільшим його імпортером є Китай.