Росія залишається нашим основним постачальником газу. Погрози припинити постачання газу, змусять Україну повернути борг у сумі 3 млрд доларів. Вважає економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. Повідомляє Економічна Правда.

Шантаж може виявитися ефективним, адже Україна ще не готова до споживання газу від альтернативних постачальників.

"У нас була можливість поповнити запаси газу до початку опалювального сезону, але ми цього не зробили. Тим паче, що Україна і так взяла борг на 300 млн доларів, щоб протриматися цей опалювальний період", - вважає економіст.

Читайте также: Україна готова до блокування Росією аграрного сектору - Павленко

Якщо питання повернення боргу не стане таким критичним, то у української економіки є шанси зрости. Але процес буде занадто повільним, а показники збільшаться лише на 2-3%. Щоб перекрити цьогорічне економічне падіння, потрібно не менше чотирьох років, вважають експерти.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще