Україна ввійде в рейтинг 50-ти найкращих країн для ведення бізнесу Doing Business Світового банку. Це станеться вже наступного року.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус під час виступу на інвестиційній конференції країн Центральної і Східної Європи, передає "Інтерфакс-Україна".

Конференцію організував CFA Institute.

Міністр зазначив, що на даний момент Україна розмістилась на 83 місці, а лише два роки назад вона займала 112-у позицію у рейтингу.

"Ми плануємо, що наступного року увійдемо в 50-ку в рейтингу легкості ведення бізнесу", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Керівник економічного відомства наголосив, що ще протягом декількох років пріоритетним напрямком для міністерства буде дерегуляція.

Читайте також: Влада збільшує доходи від податків застарілими методами - експерт

При цьому, за його словами, 40% дозвільної документації вже скасовано. Особливий акцент у цьому питанні зробили у сфері сільського господарства і транспорту.

Також міністр розповів про створення у найближчий час нового офісу з дерегуляції. В ньому працюватиме штат із 70 осіб.

Він додав, що напрямок роботи офісу, першочергово, зосередять на спрощенні адміністрування податків та підключенні до електромереж.