Постанову Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг №583 від 3 березня 2015 року, яке встановлює нові роздрібні ціни на газ для населення, визнали незаконною.

Відповідне рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва, передає Інтерфакс-Україна.

"Зобов'язати НКРЕКУ здійснити невідкладну (від дня набрання законної чинності цієї постанови) публікацію результативної частини цього судового рішення у виданні, в якому було офіційно оприлюднено оскаржуване рішення", - сказано в рішенні суду від 3 листопада, яке можна знайти в Єдиному держреєстрі.

Читайте також: Україна отримає повну газову незалежність через п'ять років - Коболєв

Суд визначив, що законом не передбачена посада виконуючого обов'язки глави НКРЕКУ, в якій значився Дмитро Вовк на момент підписання цієї постанови. На думку суду, він не мав необхідних повноважень.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Нагадаємо, 3 березня НКРЕКУ підвищила мінімальний тариф на газ, використовуваний населенням для опалення, до 3600 грн за тисячу кубометрів. Ця ціна буде діяти на обсяг до 200 кубометрів на місяць тільки в опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

Передбачається, що обсяг понад 200 кубометрів на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон газ буде оплачуватися за ціною 7188 грн за тисячу кубометрів.