Україна може за п'ять років зменшити кількість спожитого газу на 10 мільярдів кубометрів. Планується збільшити видобутий газ з власних родовищ на такий же об'єм.

Про це повідомив голова Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час брифінгу в Києві, передає "Укрінформ".

"Україна протягом 4 років може зробити дві речі: у нас є потенціал знизити споживання газу на 10 мільярдів кубометрів. У нас є потенціал збільшити видобуток газу приблизно на ту саму цифру", - розповів він.

Керівник "Нафтогазу" наголосив, що Україна може повністю стати незалежною від імпортного постачання газу вже протягом п'яти років. Це, за його словами, цілком реальні перспективи для нашої країни.

Читайте також: Україна купуватиме газ у РФ лише за прийнятною ціною - Коболєв

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадаємо, цього року Україна скоротила споживання газу до 34 мільярдів кубометрів. Але це зменшення використання природного газу пов'язане не з впровадженням енергозберігаючих заходів. Головною причиною скорочення об'ємів споживання стало падіння промисловості в країні.

Кожен рік Україна імпортує близько 20 мільярдів кубометрів газу.