Поставки газу в Україну з Європи вдвічі перевищують надходження блакитного палива із Росії. Про це сказав начальник відділу зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський, пише УНН.

"На сьогоднішній день, згідно з заявкою щодо поставок газу для потреб України з території РФ, такі надходження ми розраховуємо в об'ємі 10 млн кубометрів. Тобто, іншими словами, надходження газу для потреб України з Європи у два рази більше, ніж з території Росії", — сказав він.

Читайте також: Суд визнав незаконним підвищення цін на газ для населення

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин наголошував, що частка газу, імпортованого Україною з Росії, протягом останнього року становить 30-35% і до кінця року залишиться без змін.

Голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв у свою чергу заявляв, що Україна у 2016 році може повністю обійтися без закупівлі російського газу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він зазначив, що за необхідності Україна зможе закупати блакитне паливо у країн Європейського Союзу.