У разі прийняття Верховною Радою збалансованого державного бюджету на 2016 рік Україна може розраховувати на чотири мільярди доларів фінансової підтримки.

Таку заяву зробила сьогодні, 13 листопада, на брифінгу в Києві міністр фінансів України Наталія Яресько, передає 5 канал.

"Ухвалення нового збалансованого бюджету на 2016 рік та виконання інших реформ, передбачених меморандумом з МВФ, надасть нам можливість отримати майже чотири млрд доларів фінансової підтримки, у тому числі - кредитні гарантії США на суму один млрд доларів та новий транш МВФ обсягом у 1,7 млрд доларів", - повідомила міністр.

Читайте також: Через борг Росії ми можемо оголосити дефолт - Яресько

Яресько відзначила, що ці гроші сприятимуть загальному зміцненню української економіки. "Цей пакет підтримки в чотири млрд доларів надасть значного запасу міцності нашим міжнародним резервам, що зараз становлять 13 млрд, і таким чином, зміцнить в цілому нашу економіку".

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями В Україні оновили правила для виїзду за кордон 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще