В останні десять років Україна впевнено посідає друге місце в рейтингу країн-експортерів сталевих злитків і напівфабрикатів.

Про це свідчать дані Всесвітньої асоціації виробників сталі WorldSteel за період з 2005 по 2014 рік.

За даними дослідження, щорічний обсяг експортних поставок зазначеної продукції з України становить від 9 до 12 млн тонн. Перше місце в рейтингу займає Росія, третє місце у свій час займали Китай, Японія та Бразилія.

Експерти відзначають, що за останні десять років Китай знизив поставки сталевих злитків і напівфабрикатів, а Японія і Бразилія - навпаки, наростили.

Читайте також: Падіння ВВП України в поточному році складе 9% - МВФ

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Відзначимо, що в 2014 році до п'ятірки найбільших експортерів сталевих злитків і напівфабрикатів увійшли: Росія - поставила 14,2 млн тонн, що на 3% більше, ніж в 2013 році, Україна – 9,3 млн тонн, на 15% менше, Бразилія – 6,3 млн тонн, на 19% більше, Японія – 5,3 млн тонн, на 12% менше, і Великобританія - 3,5 млн тонн, на 1% більше.

На ці п'ять країн припадає близько 71% всієї світової торгівлі сталевими напівфабрикатами.