Що криється за наміром глави Нацбанку Валерії Гонтаревої завершити стрес-тестування двадцятки найбільших банків у листопаді? Про це розповідає "Деловая столица".

Видання пише, що таким чином до кінця року стане зрозуміло, скільки грошей банкам доведеться попросити в акціонерів, щоб продовжити роботу. Вже зараз зрозуміло, що йдеться про десятки мільярдів гривень, і вірогідно, що відшукати потрібні суми зможуть не всі фінустанови.

За словами аналітика Михайла Демківа, додаткових вливань потребує майже вся "велика двадцятка". За інформацією джерела в НБУ, йдеться про 80 мільярдів гривень, зазначає газета.

Економіст Андрій Блінов оцінює ситуацію більш оптимістично: за його прогнозами, можливий обсяг докапіталізації банків із топ-20 складе приблизно 50 мільярдів гривень.

За інформацією видання, докапіталізація топ-20 – тільки початок, адже для всієї банківської системи країни треба знайти 120 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: Нацбанк очікує відновлення кредитування в середині 2016 року

У фінустанови, які не переконають своїх акціонерів розщедритися, швидше за все, введуть тимчасову адміністрацію.

Видання також повідомляє, що на 1 жовтня в Україні діють 123 банки, і прогнозує, що їхня кількість зменшиться на 30.