У жовтні Україна посіла третє місце по експорту чавуну. Про це повідомляє видання uaprom.info. Перед Україною у лідерах Росія і Бразилія.

Щороку вітчизняні підприємства продають за кордон від до 2,3 млн тонн металу. Порівняно із 2015 Україна наростила виробництво більш ніж удвічі. Тоді продавали 879 тис.

"До збільшення експорту призвели великі замовлення із Італії та Туреччини. Ми посіли нішу Китаю. Він зменшив виробництво чавуну. Перейшов на більш тонкий метал, який необхідний для автомобілів та конструкцій для даху", - пояснює "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

Читайте також Через подешевшання нафти російську економіку влітку чекає крах - експерт

За його словами, виробництво чавуну з кожним роком стає менш вигідним.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

"Є дві основні причини. По-перше, під час будівництва у світі цей метал стали менше використовувати. По-друге, через падіння цін на нафту в країн, які переживали бум на будівництво зменшилися доходи. Зокрема це Туреччина та Арабські Емірати. Тепер вони не викидатимуть такі гроші на будівлі. Як наслідок, потреба у чавуні впаде, ціни на нього теж і в Україну з кожним роком надходитиме менше валюти", - прогнозує фахівець.

Нагадаємо, через окупацію Донбасу експорт України скоротився на 18% протягом минулого року. Доходи від нього — на 27%.