Українськими трейдерами знайдена альтернатива поставкам російських нафтопродуктів в обсязі 170 тис. тонн на місяць, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, звертаючись до учасників конференції Petrolium Ukraine 2015, організованої консалтинговою групою "А-95" .Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"З приводу ембарго, яке ми зараз переживаємо з боку Росії: завдяки тій диверсифікації, яка вже існує, нам вдалося пройти 2015 рік. 170 тис. тонн нафтопродуктів поставляються російськими компаніями були заміщені іншими постачальниками", - сказав міністр.

Читайте також: Видобуток газу в Україні скорочують проросійські бізнесмени - експерт

Демчишин додав, що вважає поставки з Казахстану і Туркменістану досить перспективними.

"Туркменія готова постачати, як мінімум, 20 тис. Тонн на місяць ... вартість логістики ми відпрацювали. Я впевнений, що кінцева ціна в Україні туркменських нафтопродуктів буде нижче українських", - заявив міністр.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще