Україна посіла 107 місце цього року в рейтингу податкового навантаження на бізнес. Загалом він охопив 189 держав з усього світу.

Про це повідомляється у спільному рейтингу Світового банку та аудиторської компанії PwC.

Україна протягом поточного року піднялась на одну позицію, у порівнянні з минулим роком, коли вона займала 108 місце. Наша країна обігнала за показниками Фіджі, але на сходинку нижче ніж Гана.

При цьому рівень податкового навантаження на прибуток модельної компанії становив 52,2%. Середній показник податкового навантаження у світі складає 40,8%.

Більшість країн СНД опинились вище України в рейтингу. Зокрема, Росія опинилася на 47 місці, Білорусь посіла 63 місце, Узбекистан - 115 місце, Грузія - 40 місце, Молдова - 78 місце, Вірменія - 41 місце, Болгарія - 88 місце.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Читайте також: Moody's підвищило рейтинг України

Кожен рік Світовий банк разом з аудиторською компанією PwC проводять дослідження податкових систем країн зі всього світу у рамках рейтингу Doing Business. Рейтинг враховує існуючі податкові платежі, витрачений час на їх сплату, а також загальне податкове навантаження на середнє підприємство, яке не має податкових пільг.

Нагадаємо, 19 жовтня міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Україні необхідно повністю переглянути податкову систему, яка функціонує на даний час в країні.