Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило довгострокові рейтинги за депозитами трьох найбільших українських банків - ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку - з рівня "Ca" до рівня "Caa3".

Крім того, агентство підвищило довгостроковий рейтинг за депозитами банку "Південний" з "Caa3" до "Caa2", пише Delo.ua.

Агентство також підтвердило довгострокові рейтинги за депозитами трьох банків: Промінвестбанку - на рівні "Caa3" зі стабільним прогнозом, "Дочірнього банку Сбербанку Росії" - на рівні "Caa2" зі стабільним прогнозом, Райффайзен Банку Аваль - на рівні "Caa2" зі стабільним прогнозом.

При цьому аналітики Moody's, як і раніше, оцінюють стан української банківської системи як "дуже слабкий". Вони відзначають, що несприятливе макроекономічне середовище чинить тиск на фінансові показники українських банків.

Читайте також: "Ощадбанк" шукає таланти для оформлення центрального офісу

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Moody's вважає, що економіка України тільки зараз починає відновлюватися від глибокої рецесії. За прогнозом агентства, кумулятивне скорочення реального ВВП в 2014-2015 роках складе близько 20%.

Аналітики відзначають, що з урахуванням вищезазначеного фактору, якість активів і капіталу українських банків буде погіршуватися ще протягом наступних дванадцяти місяців, а уповільнення темпів падіння, швидше за все, знизить ризик їх збитковості.